Waarom ik overstap op een sim only abonnement

Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee. Die dure abonnementen. Ik maak gebruik van een iPhone, waar ik zeer tevreden mee ben, echt waar. Maar ik betaal mijzelf helemaal bont en blauw aan de rekening. Mijn standaard abonnement kost €60 per maand! En dan heb ik nog niet eens vel belminuten en data. Gelukkig loopt het abonnement binnenkort af, en heb ik een sim only abonnement op het oog. Wat is dat precies? De naam zegt het eigenlijk al, het is enkel een sim kaart. Dat wil zeggen dat je dus alleen voor de belminuten, smsbundel en de data betaald. Want als die zogenaamde “gratis” telefoons, zijn helemaal niet zo gratis.

Abonnement inc. telefoon behoorlijk duur!

sim onlyJe betaald ze gewoon per maand af, en met de iPhone kan dat behoorlijk oplopen. Ik heb op dit moment een iPhone 5, welke eigenlijk gewoon nog prima is. Soms is hij wel een beetje vol, maar dat is een kwestie van de foto’s even op een externe harde schijf zetten, zo veel werk ik dat ook weer niet. Met een sim only abonnement ga ik gewoon een stuk minder betalen per maand. Ik heb er nu 1 op het oog voor rond de 20 euro per maand. Dan heb ik meer belminuten, een grotere databundel en allemaal tegen een lagere prijs.

Maand abonnement of jaar contract?

Bij de sim only die ik op het oog heb kunt je kiezen tussen een maandabonnement. Dit is dus iedere maand opzegbaar, of je kunt kiezen voor een jaarabonnement. Bij de laatste krijg je nog extra korting en kost het abonnement slechts 16 euro per maand! Als ik dat vergelijk met wat ik nu betaald gaat me dat flink schelen, een dikke €30 per maand. Dat is meer dan €300 per jaar! Helemaal niks mis mee natuurlijk, weer een begin voor een leuke vakantie. Zo zie ik het maar. Oke, ik heb dan niet de nieuwste en hipste iPhone, maar deze is gewoon nog prima. Als ik erover nadenk vindt ik het gewoon zonde om veel meer te betalen voor een telefoon, het is echt niet noodzakelijk! Dat blijkt wel.